A cél: a digitális írástudás terjesztése

2011. november 26. 12:02:51  nyomtatási kép

Ismét e-Magyarország pontként működik a Nagy Gáspár Kulturális Központ

A digitális írástudás terjesztése, az internethasználat, a webes alkalmazások, az eKözszolgáltatások igénybevételének népszerűsítése és segítése a célja többek között annak projektnek, melynek keretében a Nagy Gáspár Kulturális Központ jövő év októberéig ismét területi e-Magyarország pontként működik.

A vasvári kulturális központ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával az NT Nonprofit Közhasznú Kft. által meghirdetett TEMOP 2011. pályázati eljárásában - a tavalyi esztendő után - ismét elnyerte a területi e-Magyarország pont címet, s az ezzel járó feladatokat. E projekt részeként a kulturális központ munkatársai egy éven át az e-Magyarország Centrum megbízásából a megye mintegy kilencven településével tartanak kapcsolatot és adnak szakmai segítséget a program működtetéséhez - tudtuk meg Gergye Rezsőtől, a központ vezetőjétől. Az igazgató hozzátette: a program célja a digitális írástudás terjesztése, s mindazok felzárkóztatása, akik életkorukból adódóan az oktatási rendszer keretei között nem kapták meg az alapvető számítástechnikai ismereteket.

Halmosi Tamás, a központ munkatársa, a program koordinátora elmondta, hogy a projekt idén két nagy feladatkört ölel fel. Egyrészt a vasvári intézmény munkatársai 30 település e-Magyarország pontján végzik el az eszközpark feltérképezését a majdani eszközbővítés tükrében, valamint e településeken működés közben is megfigyelik a pontokat. Ezt követően januártól indítja el a központ két szinten (kezdő és haladó) a számítástechnikai képzéseket, melyek során megyeszerte 250-en gyarapíthatják majd digitális írástudásukat. A képzés résztvevői az alapvető számítástechnikai ismeretek mellett megismerkedhetnek az e-ügyintézés, az elektronikus banki ügyintézés folyamatával, elsajátíthatják az elektronikus vásárláshoz, levelezéshez stb. szükséges alapismereteket. A központ munkatársa kiemelte: azokon a településeken, ahol tíznél többen jelentkeznek a meghirdetett képzésre, az intézményük helyben indítja el a tanfolyamot, emellett természetesen indulnak képzések Vasváron is. Hozzátette: a jelentkezési lapok hamarosan elérhetőek lesznek a Nagy Gáspár Kulturális Központ (http://www.ngkk.hu/) valamint Vasvár város (http://www.vasvar.hu/) honlapján, de az érdeklődők személyesen, vagy telefonon is kérhetnek felvilágosítást az intézményben. -vv-


 

Program
2021. március 2. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)