Közösségben, egymást segítve

2011. november 13. 08:25:59  nyomtatási kép

Tárt karokkal várja tagjait a vasvári Idősek Klubja

Tartalmas programokkal, jó közösségben, egymást segítve töltik el mindennapjaikat azok az idősek, akik Idősek Klubja vasvári szervezetének tagjai. A Kistérségi Alapszolgáltatási Központ égisze alatt működő klub jelenleg húsz tagot számlál, s tárt karokkal várja mindazokat, aki mozgalmas nyugdíjas éveket szeretnének élni.

Farsangolás, nőnap, májusfaállítás és kitáncolás, sportnap, előadások, kirándulások név- és születésnapok, ünnepi készülődések. Csupán néhány azok közül a programok közül, melyek mára a rendszeressé váltak a vasvári klubéletben. A valódi közösségé kovácsolódott klub tagjai énekkart működtetnek, közösen vesznek rész a városi rendezvényeken, egyházi ünnepeken, hegyháti klubtalálkozókon, sőt ha az élet úgy hozza, a szervezésben lebonyolításban is oroszlánrészt vállalnak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nyárvégén életre hívott Hegyháti Idősklubok Találkozója, melynek a vasváriak voltak a házigazdái.  A szervezés feladatai mellett még egy különleges kiállítással is megörvendeztették a vendégül látott klubok tagjait: az ősi mesterségek használati tárgyai mellett nagyanyáink konyháinak eszközeit gyűjtötték össze, s rendezték tárlattá a jeles alkalomra.

-Mindemellett a tagságnak további előnyei is vannak - mondja Borbás Imréné, a Kistérségi Alapszolgáltatási Központ vezetője. Az Idősek Klubja az ellátást igénybe vevők részére szociális-, egészségügyi állapotuknak megfelelő, napi életritmust biztosító szolgáltatást is nyújt. Emellett a klubhelyiség rendelkezik a közösségi együttlétre, pihenésre, személyi tisztálkodásra, a személyes ruházat tisztítására, étel elfogyasztására szolgáló helyiségekkel, eszközökkel, így valóban komfortosan tölthetik itt el - hétfőtől péntekig reggel héttől és délután fél négyig - idejüket a klubtagok. Az idősek mindennapjait két szakképzett gondozónő segíti, legyen szó akár tisztálkodásról, élelmezésről, a hivatalos ügyek megoldásáról, vagy a szabadidő hasznos eltöltéséről. A nagyobb programok, rendezvények lebonyolításában pedig a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatunk családgondozói is segédkeznek - hangsúlyozza a központ vezetője, s hozzáteszi a továbbiakban is szeretettel várnak minden idős lakost, aki szeretné közösségben tölteni a napjait, jókat beszélgetve, egymást segítve megélni, tartalmassá tenni a mindennapjait. -vv -

Program
2021. február 26. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)