Valóra vált az egyik álmom

2011. július 19. 16:41:31  nyomtatási kép

Vasvári siker az országos gyermekszépségversenyen


Imád úszni, rajzolni és lelkesen tanul angolul. Hétesztendős, barna fürtös, mosolygós, baba-arcú szépség. S ez már nem pusztán a laikus megítélése: a vasvári Koppán Alexa ugyanis néhány hete megnyerte a Kasszandra Stúdió korcsoportos szépségversenyét.


"Valóra vált az egyik álmom!" - mondta boldogan édesanyjának a díjak átvétele után. A nem várt győzelemhez egy váratlan ötlet vezetett.

- A budapesti székhelyű Kasszandra Stúdió évente több nagyszabású szépségversenyt és gyermekfotó-kiállítást szervez. Mivel a megmérettetések célja a természetes szépség kiválasztása, e versenyeken tilos a smink használata, kiegészítőkkel is csínján bánnak a résztvevők, a ruhák pedig minden esetben megfelelnek a korosztály alkalmi viseletének - kezdi a beszélgetést Koppánné Márton Éva, Alexa édesanyja. A budapesti döntőket minden esetben területi válogatók előzik meg, melyek egyikének idén tavasszal a Nagy Gáspár Kulturális Központ adott otthont.

- Az óvodában találkoztunk azzal a szórólappal, melyen a verseny vasvári előválogatóját hirdették, s egy hirtelen ötlettől vezérelve erre látogattunk el Alexával, s innen jutottunk tovább az országos döntőbe. A stúdió szépségverseny-döntőinek egyébként kivétel nélkül nagy bevásárló- és szórakoztató központok adnak otthont, a júniusi versenyt a Savoya Parkban rendezték meg. Ezt megelőzően Alexáról vasvári otthonunkban portfóliót készített a stúdió fotósa - emlékszik vissza Éva.

- Először a virágos, aztán a kockás, majd a szívecskemintás ruhámat vettem fel - veszi át a szót Alexa - és mindegyikben készült rólam fotó - mondja, s kiderül, a fotózás minden percét élvezte. Talán ez volt a siker egyik kulcsa, hiszen az ekkor elkészült sorozat legalább akkora szerepet kapott a szakmai zsűri döntésében, mint a gyerekek színpadi mozgása, kisugárzása, vagy épp a döntő során kérdésekre adott válaszaik.

- Az 5-10 évesek korcsoportja volt a mezőny legerősebbje. Nagyon sok szép arcú, okos gyerek jutott tovább ide az ország minden pontjáról. Az előválogatók után is közel ötvenen léptek színpadra e kategóriában. Éppen ezért - hogy őszinte legyek - nem hittem, hogy komoly helyezést érhetünk el - meséli Éva. Nagyon boldogok voltunk, mikor végül az ő neve hangzott el győztesként - teszi hozzá. Az első helyezésnek köszönhetően, a legszebbnek járó virág, szalag és oklevél mellett egy háromnapos budapesti hétvégével is meglephette a családját Alexa.

- Emellett a fotója felkerült a stúdió honlapjára, az itt szereplő képek alapján akár divat-fotózásra, reklámfilm-szerepekre is hívhatják majd a későbbiekben. S bár nagyon örülünk a lehetőségnek, s annak, hogy ezen a területen is kipróbálhatta magát, úgy gondoljuk, hogy most elsődleges feladata a tanulás lesz. Alexa ugyanis szeptemberben kezdi az első osztályt, s nem szeretnénk, hogy bármi is elvonja erről a figyelmét. Ráadásul a Vasvár-Budapest távolság is megnehezítené számunkra, hogy ilyen felkéréseknek eleget tegyen - hangsúlyozza Éva. Alexa viszont annyira jól érezte magát a színpadot, hogy újra nekivágna a rendkívüli kalandnak; a következő hónapok azonban más, új kihívást tartogatnak számára. Addig is -mint mondta - kihasználja az időt: sokat strandol, rajzol, labdázik majd, s az öcsivel való birkózásokra is marad bőven idő szeptemberig.

-vv-

Fotó: Kasszandra Stúdió

Program
2022. május 20. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)