Ingyenes, önkéntes védőoltás agyhártyagyulladás ellen a vasvári középiskolában!

2011. június 01. 17:31:28  nyomtatási kép

A védőoltás a meningococcus A és C nevű baktériumok által okozott gennyes agyhártyagyulladás megelőzésére szolgál. A kórokozó súlyos, életveszélyes, esetenként halálos betegséget okoz.   Az elmúlt évben több változás történt: korábban a csecsemők és a kisdedek között fordult leginkább elő, most túlnyomó részt középiskolás korúak körében, 2011. július 1. óta megduplázódott a megbetegedések száma és kilenc megbetegedés végződött halállal, közülük hatot a C baktérium okozott. A 100. 000 lakosra jutó megbetegedési szám Vas megyében volt a legmagasabb, a mi területünk volt a legérintettebb, és az esetek mindegyikét a C csoportba tartozó baktérium okozta, amely védőoltással megelőzhető.

Az idei év márciusában Vas megyében is újabb megbetegedések fordultak elő a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok között, ezért a megye valamennyi középiskolájában kampányoltásra kerül sor május közepétől kezdődően.

A védőoltás célja a súlyos, esetenként halálos megbetegedés megelőzése. A fertőzés által különösen veszélyeztetett középiskolás korosztályban a további megbetegedések eredményes megelőzése attól várható, ha a korcsoporthoz tartozók minél teljesebb körben védetté válnak a fertőzéssel szemben. Az ingyenes, tartós védettséget adó oltást most minden középiskolás megkaphatja. Kérjük a tisztelt szülőket, hogy figyeljenek arra, hogy az általuk aláírt beleegyező nyilatkozattal gyermekük jelentkezzen iskolájában a meghirdetett oltási időpontban (illetve időpont-egyeztetés után pótoltáson).

További kérdéseikkel fordulhatnak háziorvosukhoz, intézetünkhöz illetve a megyei kórház Infektológiai osztályán működő Védőoltási Tanácsadóhoz (a 311-542 telefonszámon).

Kérjük, minden érintett éljen a lehetőséggel!

                 
   
                                                                     Körmendi, Őriszentpéteri, Szentgotthárdi,

                                             Vasvári Kistérségi Népegészségügyi Intézet              

Program
2020. november 23. hétfő
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)