Tűzzománctól a rongyképekig: tartalmas tavasz a Castrumon

2011. március 10. 16:52:09  nyomtatási kép

A báli hangulatot idéző tárlatot tűzzománcok és kerámiák tavaszt ígérő kiállítása váltotta a Nagy Gáspár Kulturális Központ Castrum Galériáján. Március első péntekén, bemutatóval egybekötött délután keretében nyitotta meg kapuit a látogatók előtt Cseh Gabi - Papp József különleges alkotásainak tárlata. A soproni művészek számos hazai és külföldi kiállításon bemutatkoztak már, Vasvárra első alkalommal hozták el alkotásaikat. Cseh Gabi így vall az alkotó munkáról: "a tűzzománc készítése absztrakció, híd a gondolataim és az érzéseim között." A megnyitó hangulatát jól érzékelteti az a gondolat, melyet Cseh Gabi írt a kulturális központ emlékkönyvébe: "a matematikai véletlenek nagyon meghatározottak. Itt sem volt véletlen az a szeretet, amivel fogadtak."

Papp József keramikus-művész így vall az alkotásról "számomra a kerámiázás egy olyan játék, melynek során az agyagban rejlő álmaimat óvatosan és alázattal kiemelem és láthatóvá, tapinthatóvá teszem mások számára is." Kikelet címet viselő tárlat április 4-ig látogatható, a kiállított alkotások pedig megvásárolhatók. 

A tavaszi-nyári időszakban a Nagy Gáspár Kulturális Központ havonta egy-egy színes, tartalmas kiállítással örvendezteti meg látogatóit. Áprilisban gyermekrajzok és helytörténeti gyűjtés bemutatásával vasvári színházi élete elevenedik meg a Castrum Galérián, míg májusban Harsányi Zsuzsa pasztellképeit tekinthetik meg az érdeklődők. Június 10. és 29. között Keresztes Zsuzsa rongyképeiből nyílik tárlat: ekkor az anyagok és a színek vidám játéka tölti majd be a galériát.                           

-vv-

Program
2020. május 30. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)