Pannon helyi termékek

2010. december 15. 21:13:49  nyomtatási kép

Házi lekvárok, termelői mézek, tökmagolaj, fazekas termékek? Mindez csak néhány azokból a helyi termékekből, amelyek meghatározó értékei lehetnének a magyarországi helyi háziiparnak. A legkisebb helyi termelők azonban gyakran nem képesek elérni a szélesebb vásárlóközönséget, mert a termékeikkel képtelenek bejutni a kis- és nagykereskedelmi hálózatokban.
 
Pedig a helyi háziipar termékei nem csak azért érdekesek, mert olykor nehezen jutunk hozzájuk, hanem egyszersmind azért is, mert a legtöbbször hagyományos értékeket és jóval magasabb minőséget képviselnek, mint a megszokott élelmiszeripari és kézműipari árucikkek.
 
A Pannon Helyi Termék Klaszter és az Új Reformkor - Élő Magyarország ezért közös adventi akcióban hívja fel a figyelmet a magyar háziipari termékek jelentőségére.
 
December 17-én, pénteken és 18-án, szombaton 3 nyugat-magyarországi MOL töltőállomáson nyílik lehetőség arra, hogy közvetlenül a helyi termelőktől vásároljunk helyi termékeket a karácsonyi ünnepi asztalra.

Az akcióban résztvevő töltőállomások a következők:
1. Zalaegerszeg, Balatoni út (bejövő oldal)
2. Szombathely, Zanati út (bejövő oldal)
3. Győr, Galántai út
 
A két megjelenési nap a Karácsony előtti utolsó hétvégén biztosít lehetőséget a helyi termelőknek az értékesítésre, az érdeklődőknek pedig a vásárlásra.

A megjelenés módja:
Mind a 3 helyszínen elhelyezésre kerül egy-egy egyedi megjelenésű vásári pavilon, a shop bejárata mellett - kívül - a fedett rész alatt. Ezeken a pavilonokon árusítja egy-egy helyi termelő a portékáját 8-18 óra között. A termelők az adott megyéből vagy a szomszédos megyéből érkeznek a helyszínre, tehát garantáltan helyi előállítású termékekről van szó.
 
Árusított termékek:
Házi lekvárok, termelői mézek, fazekas termékek, kézi készítésű karácsonyi díszek, tökmagolaj, dióolaj, stb.
 
Válassz valódi helyi termékeket a karácsonyi ünnepi asztalra!
 
A program sikeres megvalósulását a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatja.

 

www.pannonproduct.hu                          http://www.ujreformkor.hu/

Program
2019. december 11. szerda
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
29
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)