Sikeres volt a projektbemutató

2010. november 29. 09:09:31  nyomtatási kép

Vasvár Város Önkormányzata 325,2 millió forint uniós támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program "Városközpontok funkcióbõvítõ megújítása a nem megyei jogú városokban" nevû pályázati kiírásán. A 413,4 millió forint összköltségvetésû beruházásból újul meg a vasvári belváros.

A vasvári projekt célja a városközpont közösségi és városi funkcióinak erõsítése, ezzel egyidejûleg a kulturális programok látogatottságának és a kapcsolódó szolgáltatások számának a növelése.

A beruházás keretében felavatták a Kolostor-kertet, mely a jövõben igényes rendezvénytérként is funkcionál. A kert melletti Szentkút patak környezetét is megújították, megtisztították.

A beruházás további részeként, a Március 15-e téren egy parkolókkal kiépített, közpark kerül kialakításra és az egyik legszebb mûemléket, a Szt. Domonkos kolostort is felújítják.

A vasvári városképet meghatározó 750 éves Szent Kereszt templom külseje megújul, környezetében étterem, fogadó épül.
A középületek sem maradnak ki a felújításból, kicserélik a nyílászáróikat és napkollektorokat helyeznek el rajtuk.
A beruházások során utakat és járdákat is építenek, illetve újítanak meg, elsõsorban a Bartók és Tretter utcákban.

A projekt részeként kisebbségi foglalkoztatási programot indítanak, számos kulturális és hagyományõrzõ rendezvényt, programot szerveznek. Ezek közé tartozik a Vasvár történelmét és utolsó 20 évét bemutató fotókiállítás és tárlat, illetve a város fejlõdését bemutató installációk létrehozása.

Tegnap, egész napos program keretében a vendégek részletesen megismerhették a vasvári belváros-rehabilitációs programot, elõadásokat hallhattak a turizmusban rejlõ lehetõségekről.

 

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Program
2019. október 22. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
20
22
24
25
26
28
29
30
31
Időjárás
15 órakor Vasváron
17.3
82 %
páratartalom
Szél:
1.1 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)