BALLAGÁS A KARDOSBAN

2006. június 20. 05:46:22  nyomtatási kép

A Kardos László Általános Iskola június 15-én, csütörtökön délután tartotta hagyományos ballagási ünnepségét. Az iskola aulája zsúfolásig megtelt. A ballagó nyolcadik osztályosok, három normál és egy eltérő tantervű osztály 85 végzős diákja ballagott és köszönt el iskolájától.
Az aulában felsorakozó diákokat és az ünnepségre ékező szülőket, nagyszülőket, barátokat Károlyi Luca narrátor üdvözölte. A 7. osztályosok nevében Varga Ákos és Huszár Bianka köszönt el, a végzősök nevében Németh Andrea és Tóth Balász vett búcsút az Alma Matertől.
A ballagási ünnepségen Hollósy László iskolaigazgató mondott beszédet:
"Kedves búcsúzó nyolcadikosok!
Tisztelt Szülők és Nagyszülők!
Tisztelt Ünnepeltek és Ünneplők!

2006. június 15. csütörtök. A naptárban egy átlagos hétköznap, amely a születésnapjukat, a névnapjukat ünneplők számára évről évre ismétlődve emlékezetes, ám idén ez lehet a 85 ballagó diák és az osztályfőnökök számára is. Ma őket köszönteni jöttünk össze, ma nekik nyíltak a virágok, készültek a csokrok, ők jelennek majd meg a fényképeken, róluk és nekik szólnak az iskola elköszönő szavai, a szülők, a nagyszülők, testvérek, rokonok jókívánságai.
Ma véget értek az általános iskolás napok. Dióhéjban idézzük fel a nyolc év fontosabb történéseit, adjunk útravaló gondolatokat a távozóknak.
Kedves Lányok és Fiúk!
Lejárt az óra, elmúlt nyolc tanév, melyből csak a rengeteg emlék marad. A szépek és a kellemetlenek. A mindig valamilyen izgalmat jelentő tanórák, foglalkozások, a nagy sikerek és a kudarcok, a barátságok és a konfliktusok. Mindebből és mindenből jutott tanulónak, tanárnak egyaránt.
Az iskola igyekezett felkészíteni benneteket a továbbtanulásra, mi több, az élethosszig történő tanulásra. Kit jobban, kit kevésbé jól sikerült, kinek könnyebb, kinek nehezebb lesz a folytatás. Annak örülünk, hogy valamennyien továbbtanultok. Ám tudnotok kell, hogy a felvétellel csak a lehetőséget kaptátok meg a középiskolától. a lehetőséget ahhoz, hogy újabb évek munkája, a tanulás révén közel jussatok életcélotokhoz, későbbi munkátokhoz. Az első naptól kezdve tanuljatok szorgalmasan, szerezzetek ismertséget és eléismertséget magatoknak. Ezt várják tőletek szüleitek, ezt kérjük mi is.
Ígérjük, gondolunk Rátok. Itteni sikereitekre évek múlva is emlékezünk, azok példaként állnak tanítóitok, tanáraitok és diáktársaitok előtt. Az iskolai rendezvények, a tréségi, a megyei és országos versenyek izgalma és eredményei, a sikeres nyelvvizsga, a kirándulások hangulata benneteket idéz. De Rátok kell gondolnunk akkor is, amikor a hibákat azért említjük fel, hogy ne kövessék őket az utánatok következők. Elsősorban azok, akik ma mögöttetek állnak, a hetedikesek. A hiányos tanórai felkészülést, az egymásközti konfliktusokat, a felnőttekkel szemben előfordult tiszteletlenséget, az egészségkárosító szokások kipróbálását. Jövőd érdekében változz, kerüld a hibákhoz vezető cselekedeteket!
Kedves Ballagók!
Amikor az iskola nevelőtestülete nevében elköszönök Tőletek, gondoljatok mindazokra, akik az elmúlt években mellettetek voltak, segítettek benneteket. Az első tanítóra, akivel elkezdődtek a hosszú iskolás évek és valamennyi pedagógusra, iskolai dolgozóra, akik tanítottak, neveltek benneteket, azért dolgoztak, hogy szép és nyugodt környezetben végezhessétek iskolai munkátokat, a tanulást.
Gondoljatok hálával szüleitekre és a nagyszülőkre, akik oly sokat tettek tanulástokért, gondtalan gyermekéveitekért. Nap mint nap izgultak értetek, minden feleletnél, dolgozatnál gondolatban veletek voltak. Ezt a gondoskodást sikeres tanulással igyekezzetek meghálálni.
Kedves Szülők és Nagyszülők!
Nem volt könnyű Önök számára sem az elmúlt nyolc év. A tengernyi izgalom, a sok álmatlan éjszaka után ma örüljenek együtt gyermekükkel, unokájukkal. Befejezte a nyolc osztályt, alapot és útravalót kapott a következő évek tanulásához. Köszönjük, hogy együtt gondolkodtak velünk, szavakkal és tettekkel támogatták is munkánkat. megértették, hogy eredményeket csak akkor lehet elérni, ha az iskola és a szülői ház a gyermek érdekében összefog, és együtt dolgozik. Köszönjük! "
TANULÓI FOGADALOM
Ezt követően a ballagó diákok tettek fogadalmat, amelyben ünnepélyes eskü keretében vállalták, hogy a Kardos László Általános Iskola emlékét szívükben megőrzik, jó hírnevét öregbítik.
Életük további részében úgy tanulnak, dolgoznak, hogy becsületes életükkel szüleik és tanáraik törődését, gondoskodását meghálálják, hazájuk és népük javát szolgálják.
Megígérték, hogy a nyolc év alatt a Kardosban kapott hitet, tudást, emberséget, példát ifjabb társaiknak továbbadják, magukban erősítik.

Program
2021. január 16. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)