BAJNOK A KÖZÚT-VASVÁR

2006. május 14. 22:11:38  nyomtatási kép

Közút-Vasvár - Körmend DMTE (23:13) 43:33
Vége a matematika óráknak. Már nem kell számolgatni, kalkulálni. Történelmi pillanat volt, amikor 2006. május 13-án 19 óra 19 perckor Salamon Gábor bíró lefújta  a Közút-Vasvár - Körmend DMTE NB II-es női kézilabda mérkőzést. Az eredményjelző 43:33-at mutatott. Vagyis a csapat már az utolsó bajnoki mérkőzés eredményétől függetlenül ezzel a 36 ponttal már bajnok! (S még hátra van a záró forduló hazai környezetben!)
A sportkrónikába ez kerül be: Női kézilabda NB II nyugati csoport bajnoka a Közút-Vasvár csapata.  Gratulálunk a csapatnak! Gratulálunk elsősorban a lányoknak, akik Vasvár számára ezt a sporttörténeti sikert elérték. Gratulálunk a kézilabda szakosztály vezetésének, a csapat edzőjének, s mindenkinek, aki ennek a sikernek kovácsa volt! Köszönet a város vezetésének, hogy a szűkös büdzsé ellenére minden éven odaadta azt a támogatást, ami erejéből tellett! Köszönet annak a lelkes kis magnak, élén Nagy Ferenc szakosztályvezetővel, aki a megszállottak szorgalmával és elszántságával immár hat éve viszi vállán a helyi kézilabda ügyét!

A MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA
KÖZÚT-VASVÁR
 1 Peredi Anita (kapus)
 2 László Krisztina
 3 Matetits Gabriella (8)
 4 Szakonyi Mónika (3)
 5 Elena Golovko (6)
 6 Szondy Noémi (1)
 7 Szondy Kitti (7)
 9 Utasi Ágota (-)
10 Zsóhár Mónika (5)
11 Preisz Nelli (11)
12 Vízvári Tímea kapus
17 Balogh Eszter (1)
18 Bősze Boglárka (-)
19 Kovács Katalin (1)
Edző: Fancsali Ferenc

KÖRMEND DMTE
 3 Tóth Bernadett (5)
 4 Németh Anita (4)
 5 Horváth Tímea (3)
 8 Balogh Adrienn (2)
11 Kiskós Kitti (5)
12 Szépné Jakosa Mónika (-)
18 Kovács Tünde (14)
  2 Stefanics Noémi (-)
20 Szőke Annamária (-)
  7 Galamb Eszter (-)
  3 Legáth Janka (-)
Edzők: Belényes Jánosné
            Németh László  
Vezette: Salamon Gábor
              Szakatics Alajos

PÁLYAVÁLASZTÁS
Csak röviddel a szombati mérkőzés előtt vált ismertté, hogy a körmendi kosárfellegvár hétvégi bajnokija miatt adta fel pályaválasztó jogát a Körmend DMTE kézilabda szakosztálya, s kérte, hogy a találkozót Vasváron rendezzék. Ezt a kérést a vasvári kézilabda szakosztály vezetése szívesen teljesítette. Sajnos a szurkolók egy része ezt nem tudta, s kezdéskor mér kissé foghíjas volt a lelátó. Ám a hangulat kitűnő. Dudaszó, dobszóló, harsány rigmusok várták a bajnokaspiránst. 
  
I. FÉLIDŐ (23:13)
Az első helyzet a Körmend előtt adódott, ám a ziccer kimaradt, miként az ellentámadásnál a vasváriak is hibáztak. Ráadásul a vendégek szereztek vezetést (0:1), amire Zsohár Móni 30 másodpercen belül válaszolt (1:1). A Rába-partiak kiválósága, Tóth Bernadett újabb találatával a csapatukat elkísért híveknek szerzett örömet (1:2). A 3. percben már 1:3-at mutatott az eredményjelző tábla, amikor Kiskós Kitti is betalált Vízvári kapujába. Ekkor a gyengébb idegzetű hazai szurkolókban felrémlett az előző hazai mérkőzés réme... Ám ezt az ijedséget a Közút-Vasvár hamar eloszlatta. Matetits Gabriella egyenlít (3:3). A Körmend teljes erőbedobással hajtott, még egyszer vezetést szerzett (3:4),  csak hogy érezzék milyen ennek az íze, ám a pályán innentől kezdve az történik, amit a vendéglátó Közút-Vasvár akart. Mit akartak, diktáltak! Beindult a vasvári gólgyártás. Szondy Kitti, majd Matetits Gabriella, Zsohár Móni, Elena Golovko adott leckét az egy-egy elleni játékból. Iskoláztak, a közönség tűzbe jött. Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! - hallatszott a rigmus. Ha a Körmend mégis talált egy gólt, akkor pedig így válaszolt a vasvári B-közép: Alamizsna! Alamizsna! Így tudatván, hogy számukra egy csapat létezik, a kedvencek, akiktől egy pillanatra sem pártolnak el.
A félidő hajrákára kialakult az osztálynyi különbség (18:11). Időkérés a Körmendnél - belényes Jánosné az egy-egy elleni bátor játékot kéri, lányait zártabb védekezésre buzdítja, hogy ne legyen lehetősége a Közút-Vasvárnak az egyéni alakításokra. Ám ez a taktika csak átmeneti sikert hoz, ráadásul a 6-os körmendi, aki csapata legjobbja, büntetőt hibáz. Majd Vízvári kétszer is hárít, zúg a Szép volt Timi bíztatás. A Körmend még egyszer nekiveselkedik, teljes erőbedobással, összpontosítással, két találatot visznek be. Ám a Vasvár ezen a szombat délutánon semmit nem bíz a véletlenre. Golovko a körmendi védő lába alatt vagy 10 méterről suhint egy védhetetlen bombát, Preisz Nelli meg torony magasról átlőve a sorfalat, pörköl egy sistergős bombát a bal felsőbe. Hogy a délután emlékezetes maradjon minden szurkolónak, Zsohár köszön be fölényesen, majd Szondi ellop egy labdát, parádés lefutás, csak lerántani tudják, a hetest maga a sértett vágja be (21:13), ám ekkor Fortuna átmenetileg kegyeibe fogadja a vendégeket, megállítva az eredményjelző órát. A bírók hosszas tanakodás után szintén megállítják a játékot, papíron két perc sincs már hátra a félidő végéig, ám a kitűnően bíráskodó bírói páros úgy dönt, ráadás következik. A közönség nem tiltakozik, a Közút-Vasvár sem, csak a Körmend bánja a dolgot, mert az újabb majd négy perc zárásként újabb két vasvári gólt hoz. Parádés leindításból a vasvári Kovács Katalint ziccerben terítik le, a hétméterest Golovko lazán, csuklóból beiskolázza a körmendi kapuba (23:13). A bírók is elégedettek, véget vetnek az első félidőnek. A közönség is elégedett, zúg a vastaps, amikor a Közút-Vasvár játékosai félidei pihenőre az öltözőbe vonulnak. Fancsali mester is elégedett, mi mást is tehetne. Azért szünetben megkéri együttesét, hogy középen gyorsítsanak egy kicsit, ne legyen ideje a vendégeknek a szellős védekezésből zárt védekezésre váltani.
A Körmend marad a teremben, a Belényes-Németh edzői páros próbál lelket verni a játékosokba. Igyekeznek elhitetni azt, amit nem lehet. Mert ezen a délutánon egyéni alakításban és csapatjátékban is nem kétséges, kié lesz a győzelmet jelentő két pont.

II. FÉLIDŐ
Három perc elteltével 26:14-re növeli előnyét a Vasvár. A mesterlövészek jeleskednek. Szondy Kitti elemében van a baloldalon. Fantasztikus robbanékonysággal vált, Golovko, Preisz, Matetits és Zsohár labdáinak köszönhetően. A Körmend elsősorban gyors kontrákkal operál, egy-egy átlövéssel kísérletezik, nem sok sikerrel. Az előny tetemesre nő a 12. percre (31:19) Araszol a Körmend, pörög a Vasvár. Olyannyira, hogy Golovko türelemre int. Ám Preisz Nelli és Matetits ezen a délutánon gólgyártásra vannak beprogramozva. Még az sem tűnik fel senkinek, hogy Utasi Ágota sérülés miatt nincsen a pályán. Így hát kiadó a jobbszél. Balogh Esztert, a kitűnő balkezest választja Fancsali Ferenc. Nem éppen jó húzás, ráadásul a tehetséges játékos alig 5 perc játéklehetőséget kap, amin bosszankodik is. Szeretné megmutatni az őt elkísért szülőknek, s városa csapatának is, mire képes. Robog a hegyháti henger, a 22. percben (33:23), majd 37:23, a gólokat ontja a Vasvár. Könnyedén, lazán, erőlködés nélkül játszanak. Helyenként szinte csiga lassúsággal szövögetik támadásaikat, de eredményesen. Golovko rafinériája aranyat ér. Hol a sorfal résein át talál be, hol háttal a kapunak, amolyan vízilabdás svédcsavarral ijesztgeti az éppen nyugvópontra jutott körmendi védőfalat. Preisz Nelli pedig hét, nyolc, kilenc, sőt tizenegy gólig jut.
Nincs ellenszer. Az eredményjelző ismét megmakacsolja magát, ám a roppant korrektül fújó bírói páros mér jártas ennek a problémának a kezelésében, miként a durvaságokat is sárga lappal, kiállítással "jutalmazzák", s helyreáll a rend, a nyugalom a pályán. Hogy a játék se szenvedjen csorbát, a Körmend is talál pár gólt, s feljönnek, kicsit kozmetikásabb lesz a végeredmény (43:33)

FIESZTA, ÜNNEPLÉS
Nagy Ferenc szakosztályvezető rohan a pálya szélére, hozza a bajnoknak kijáró behűtött pezsgőket. A Közút-Vasvár csapata pedig annyira megilletődött, hogy lányos zavarukban kis híján az öltöző felé veszik az irányt. Ám minden jó, ha van mit ünnepelni. S ezen az estén Vasváron van mit ünnepelni. Bajnok a Közút-Vasvár. A csapat meghajol a szurkolótábor előtt, a kedvenceket vastaps fogadja, bókolnak a hölgyeknek. Gyertek ide, gyertek ide! Bajnokcsapat, bajnokcsapat! S kezdődik a pacsizás. Végigmennek a háló előtt, minden nézővel pacsiznak egyet, majd pezsgőben úszik a csarnok.
Az öltözőben azután felenged a csapat, a padon táncolnak, jön Nagya Ferenc, a szakosztály vezetője, puszi mindenkinek. Bejuthat kandi kamerájával a fotós és főszerkesztő Bodorkós András is. A felvételek történelmi pillanatot örökítenek meg.  Egy bajnokcsapat ölelkezik, ünnepel, s úszik a boldogságban.
SZÉP VOLT LÁNYOK, SZÉP VOLT KÖZÚT-VASVÁR!

Vélemények - Fancsali Ferenc vezetőedző: Szurkolóinknak is játszottunk. Igyekeztünk feledtetni az előző hazai kisiklást, sikerrel. Ezen a napon csak a nagy csapatok nyertek bajnokságot. Köztük mi is. De félre a tréfát, úgy gondolom, az egész éves teljesítményt figyelembe véve, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot az NB II nyugati csoportjában. Kitűnő adottságú és mentálisan is kiváló emberek alkotják csapatomat. Öröm velük dolgozni. Remélem, a folytatás is ilyen dicső lesz egy osztállyal feljebb, mint ez a menetelés, amit a Közút-Vasvár ebben a bajnoki évadban produkált.

Nagy Ferenc - szakosztályvezető: Ezért érdemes dolgozni. Még akkor is, ha egyszemélyben raktárosnak, jegyszedőnek, mindenesnek, szakosztályvezetőnek kell lenni, hisz mi nem vagyunk gazdag klub. Ez a siker a közösség és a segítők sikere is. Történelmet írtunk. De történelmet írtunk hat évvel ezelőtt is, amikor elindultunk a megyeiben, s ősszel Zalaegerszegen egy harmincast kaptunk, majd amikor invitálásomra összejött ez a gárda -akik azóta hat éve együtt vannak - már akkor tavasszal térdre kényszerítették a patinás múltú zalaegerszegi együttest. Hasonlóan nagy fegyvertényt hajtottak végre a Magyar Kupában való meneteléssel. Az a siker jelezte, van tartása a gárdának, s többre hivatott az NB II-nél.
Remélem e siker szárnyán sokan megnézik a térképen - ha még eddig nem tudták volna - hol is van Vasvár. Gratulálok az egész CSAPATNAK, így nagybetűvel.  Szép volt csajok! Szép volt Közút-Vasvár!

Program
2021. március 2. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)