10. Mindszenty-emléktúra

2006. május 10. 18:41:11  nyomtatási kép

Az emléktúrát, amelyet Mindszenty József bíboros, Magyarország hercegprímása, esztergomi érsek tiszteletére éppen 10 éve rendeztek először, május 6-án jubileumához érkezett.
A túra fő szervezője, Benke Tibor a túra résztvevőit szombaton reggel szikrázó napsütésben fogadta Vasváron, a Szentkútfürdő Camping   főbejáratánál.
A túrázók pedig jöttek: Tápiószeléről, Budapestről, Zalavégről, Kámból, Csehimindszentről, Rumból, Püspökmolnáriból, Kőszegről és természetesen nekivágtak a 20 kilométeres távnak a vasvári túrázók is Jenő bácsi vezetésével.
A 215 túrázó a Vasvár - Sándor-lépcső - Oszkó volt vasútállomás -Jeli arborétum - Borhordó-út - Oszkó szőlőhegy - Hegypásztorkör pincéje
- Döbör melletti erdei út -Csehimindszenti-szőlőhegy -Csehimindszent útvonalon haladt. A lankás, völgyes, dimbes-dombos táj inkább hozott felüdülést, mint izomlázat. A festői vidék valósággal elkápráztatta a mediterrán tavaszban a Vasi-Hegyhát és a Zalai-dombság szomszédságában  túrázókat.
Csehimindszenten a római katolikus templomban 11 órakor a Budapestről érkezett zarándokcsoport tartott ünnepi szentmisén emlékezett Mindszenty József bíborosra. Ők a II. kerületből, a máriaremetei Szentlélek plébániáról érkeztek Csehimindszentere.   
A végállomás Csehimindszenten a művelődési házban volt, ahol a megfáradt, elpilledt vándorokat, túrázókat zsíroskenyér, jófajta helyi pogácsa, rétes, és kitűnő gyümölcsből készült üdítő ital várta. Többen esküdtek rá, hogy az ital inkább borra hasonlított. A végállomáson ismerős túrázók borultak egymás nyakába.
A szervezők - Benke Tibor vezetésével - ezúttal is kitűnő munkát végeztek. Panasz, reklamálás nem is volt. Csupán azt sajnálták a résztvevők, hogy nem tölthetnek el legalább egy teljes hetet a Vasi-Hegyhát lankáin. Végül így búcsúztak: Találkozunk jövőre ugyanitt, ugyanekkor.

Program
2021. március 2. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)