Közút Vasvár- Győr

2006. május 01. 16:55:37  nyomtatási kép

ELSŐ FÉLIDŐ
Telt ház fogadta a csapatokat, a Vasvár szurkolói ünnepelni jöttek szombaton a Kardos László Általános Iskola sportcsarnokába. Kifeszített transzparensek, dobszóló, dudák, rigmusok hangzavarában álltak fel a bemutatkozáshoz a csapatok.
A mérkőzést hamar döntésre akarta vinni a hazai csapat, ám az első gólt a győri főiskolások szerezték. Hamar válaszolt rá Utasi Ágota. A jobbszélső kitűnően kapta el a fonalat, s felpörgött a Közút-Vasvár csapata. A SZESE kezdeti erejéből ekkor csupán két gólra telt, míg a Vasvár zsinórban betalált (11:2). A SZESE mesterei ki is kérték az időt, s láss csodát,  a győriek feltámadtak. A SZESE kezdte ledolgozni hátrányát, majd kiegyenlített (11:11). A közönség mindkét kapu közelében két szurkolótáborral és zenekari kísérettel, dobosok, dudaszó kísérettel erősen éltette kedvenceit. Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! A Vasvár belehúzott, s a félidő végére 5 pont volt a hazaiak előnye (16:11). Ám a tempó nem volt fergeteges. Sőt. Helyenként komótos, mondhatni senioros tempót diktáltak a vendéglátók. Csak meg ne bosszzulja magát ez a túlzott nyugalom - vélekedtek a szünetben többen is.

Szombat esti lázálom
KÖZÚT-VASVÁR
 1 Peredi Anita (kapus)
 2 László Krisztina (1)
 3 Matetits Gabriella (3)
 4 Szakonyi Mónika (-)
 5 Elena Golovko (2)
 7 Szondi Kitti (6)
 9 Utasi Ágota (8)
10 Zsohár Móni (4)
11 Preisz Nelli (4)
17 Balogh Eszter (-)
19 Kovács Katalin (-)
12 Vízvári Tímea (kapus)
Edző: Fancsali Ferenc

SZÉCHENYI ESE GYŐR
21 Sznevalfinger Judit kapus
  1 Németh Eszter (-)
12 Pintér Szabina (-)
 3 Vörös Enikő (4)
 4 Szonódi Katalin (5)
 5 Nagy Andrea (4)
 8 Hegedüs Mónika (-)
 9 Gáncs Mónika (5)
11 Gáncs Adél ()9
Edzők: Simon József
  Baraskó László

MÁSODIK FÉLIDŐ
A győri SZESE fokozatosan jött fel, óriási lelki és fizikai tartalékot mozgósítva. Az 5 gólos hazai előny előbb háromra, majd kettőre olvadt, majd egyenlítést követően a Vasvár mégegyszer megpróbált nagyobb sebességre kapcsolni, ám ez nem sikerült. Elsősorban azért, mert támadásait rendre középen erőltette, s a csapat nem bírta a terhet. Megremegtek a lábak, fehérek voltak az arcok. Hiába csillogtatott kitűnő erényeket a jobbszélső, többszörös válogatott Utasi Ágota, aki 8 találatával csapata legeredményesebb támadója volt ezen a délutánon, s hiába lőtt a balszélső Szondi Kitti 6 klasszis gólt, ez mit sem segített a vérszegény csapatjátékon. Óriási meglepetésre a SZESE kiegyenlített, majd az utolsó percben megszerezte a győztes gólt is. A Közút-Vasvár óriási csalódást keltett mind szimpatizánsai, mind a megfigyelők, a térségből Vasvárra érkezett nézők között.

EDZŐI VÉLEMÉNYEK
SIMON JÓZSEF
Gratulálok csapatomnak, óriási lelki erőről, hitről tettek bizonyságot Vasváron. Többen erejükön felül teljesítettek, lelkes játékunknak köszönhetően sikerült a bajnokjelöltet legyőznünk. Igazi sportcsata volt.
FANCSALI FERENC
Be kell ismerni, ezen a délutánon csapatom több tagja tudása alatt teljesített. A görcsös akarás hibákat eredményezett. Elsősorban gyenge védekezésünket, s a támadó középső hármas alakzat teljesített gyengén. De kapus teljesítményünk is elmaradt a megszokottól. A két szélső, Utasi Ágota és Szondi Kitti kitűnően teljesített, ám ez kevés volt az üdvösséghez. Ennél sokkal több kell, hisz aki Vasvárra látogat, az felszívja magát ellenünk. Szeretné a bajnokjelölt skalpját megszerezni.
Reméltem okultunk a vereségből, és sikerül megszerezni a bajnokság megnyeréséhez szükséges pontot, vagy pontokat. Egy mérkőzésünk idegenben, egy pedig itthon lesz. Sajnálom, hogy elrontottuk azoknak az örömét, akik ünnepelni jöttek Vasvárra.   

MÉG KÉT FORDULÓ
Május 14-én a 11. helyen álló Körmend otthonába látogat a Közút-Vasvár, majd a záró fordulóban, május 20-án, szombaton a Tapolca együttesét fogadja.

BOTLOTT A RIVÁLIS
A mérkőzés után mindenki számolt, hisz ezzel a vereséggel 4 pontra zsugorodott az előny. Ha... Ám a sportban a ha szónak nincsen értelme. Április 30-án vasárnap délelőtt a második helyezett Alsóörs Bükre látogatott, ahol levegőben lógott a meglepetés. A Büki TK félidőben még 15:10-re vezetett a 2. helyezett Alsóörs ellen. Ám a második félidő lefújása előtt 4 perccel a kétperces kiállítás sorsára jutott a Büki TK kapusa, Harasztovics Gabriella. A kapuba az amúgy is szűkös kispadról állt be egy ifjúsági korú játékos, s az Alsóörs ádáz küzdelemben igyekezett ellenfelét térdre kényszeríteni. (A kemény belemenések miatt a vendégek játékosa,  az Alsóörs kitűnősége, a 17-sel játszó Peresztegi Csilla a végleges kiállítás sorsára jutott. Az Alsóörs szerette volna megszerezni a győzelmet, minden tartalékát mozgósította, szintúgy a Büki Tk, végül 27:27-es döntetlen született.
A másik rivális, a VKLSE otthonában fogadta a Győrújbarát együttesét, s 20:16 arányú győzelmet aratott.
A BAJNOKSÁG ÁLLÁS 
1. Közút-Vasvár ............... 34 pont
2. Alsóörs ......................... 30 pont
3. VKLSE Győr ...............  30 pont

A Közút-Vasvár együttesét matematikailag egy pont választja el a bajnokság megnyerésétől. Ezt a hátralévő két mérkőzésen kell begyűjteni! Ha a riválisok mindkét hátralévő mérkőzésüket megnyerik, a Vasvár pedig nem szerez pontot, akkor hármas holtverseny alakulhat ki 34 - 34 - 34 ponttal. Ám a Közút-Vasvár női kézilabda csapata az ellenük játszott jobb eredmény miatt akkor is megnyeri a bajnokságot.  

Program
2021. február 28. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)