Új edzõ a kézilabda klubnál

2005. szeptember 09. 09:40:03  nyomtatási kép
A Szentgotthárdi Kézilabda Klub életében néhány héttel ezelõtt jelentõs változás történt. Öt év után - a többnyire közmegelégedésre tevékenykedõ - Fancsali Ferenc helyén Ernst Attila ül a jövõben a gotthárdi kispadon.

A fiatal szakember játékos edzõként irányítja az NB II-es férfi kézilabda-bajnokságban szereplõ Szentgotthárd csapatát, valamint továbbra is felügyeli az ifjúsági csapat munkáját.

A több szép sikert elérõ régi edzõvel történõ szakítás példaként szolgálhat más sportágakban hasonló helyzetbe kerülõ csapatoknak. A hírek szerint zökkenõmentesen, békében köszönt el egymástól a csapat és a mester, annak ellenére, hogy elsõként a klub részérõl vetõdött fel a váltás gondolata. Fancsali Ferenc egyetértett az érintettek állásfoglalásával és az érveivel.

- Békében váltunk el - fogalmazott a volt edzõ. - Ernst Attila gotthárdi születésû, a városban él és dolgozik, s velem ellentétben õ játékos-edzõként szolgálja tovább a klubot. Természetesen ismerve a város és az egyesület gazdasági helyzetét és a jövõképet, nem csak helyi kötõdése miatt, hanem gazdasági szempontból is helyes döntésnek tartom, hogy rá esett a választás. A közel tíz évi edzõsködésre, a csapatra, a városra és mindazokra, akik tettek a kézilabdázásért, szép emlékekkel gondolok vissza. Korábban négy évig, majd kisebb szünet után újabb öt évig voltam edzõ Szentgotthárdon. Jól éreztem magam itt, a legszívesebben egy bronzéremre emlékszem vissza, de több remek idényünk is volt. A jövõben a Vasvár NB II-es nõi csapatát irányítom. Ott is merész célt tûztünk magunk elé: mindenképpen dobogóra vágyunk, nem lesz könnyû feladat.

Az ifjú gotthárdi mester székfoglalását a tettek követték, nincs már sok idõ a szeptember közepén induló rajtig, ahol a bemutatkozásra Kisbéren kerül majd sor.
Addig heti három edzés szolgálja a felkészülést, aminek fõpróbája a szezon elõtti szombathelyi négyes torna lesz majd. A játékos keretben jelentõs változás nincs, néhány visszatérõ rutinos játékosnak és az ifibõl felkerült 3-4 ifjoncnak kell helytállni a mérkõzéseken. A csapat gerince évek óta adott - Torma, Császár, Sánta (a teljesség igénye nélkül) - reményeink szerint ezúttal is húzóerõnek bizonyul majd, s összességében sok örömet okoz a szurkolóknak. A csapat és a vezetés célkitûzése a minél jobb eredmény elérése, amibe esetlegesen a dobogó is beleférhet.

Szerzõ: Gaál László

Forrás: http://www.szentgotthard.hu/

Program
2021. május 7. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)