Segítség a fogyatékkal élők számára

2005. június 12. 08:28:14  nyomtatási kép


Vasváron a fogyatékkal élők számára néhány közintézmény részlegesen akadálymentesített. Ez azt jelenti, hogy a kerekes-székkel járók három helyen ve­hetik igénybe a városban a szál­lítóliftet. Az önkormányzatnál, a postán és a Hegyháti Jóléti Szol­gálat Alapítványnál. Ez utóbbi intézménynél a 2,5 millió forint pályázati támogatásból felsze­relt lifthez önrészt és önkéntes munkát is kellett csatolni, így 4 millió forint volt az ára.
A Fogyatékosok Esélyéért Közalapítvány segítségével megvalósított részleges aka­dálymentesítést további pályá­zati lehetőségekkel is szeretnék bővíteni a szociális szervezet­nél. Folyamatban van a látás- és hallássérültek számára egy jel­ző és lámparendszer kialakítása az intézményben. Ehhez pályá­zati forrásokat keresnek még a meglévő anyagiak mellé a mun­katársak.
A közelmúltban kilenc fős kisbuszt is szolgálatba állítottak a mozgásukban korlátozottak számára, melyet szintén pályáza­ti forrásból vásároltak. Hátsó ülését átalakították egy rámpá­val, így itt egy kerekes székes utas is kényelmesen elfér. A mo­bilitás megoldása a mozgássé­rültek számára kistelepülési szinten szükséges volt. Sőt, az állandó igénybevétel miatt már nagyobb gépkocsi kellene, mely­re esélyt ismét csak pályázati forrás adhat. A kisbuszt a fogya­tékkal élők, elsősorban szakren­delésre utazáshoz, ügyintézéshez vették igénybe, de a jármű sza­badidős tevékenységhez és kép­zésre is szállított már utasokat a hegyháti kistérségből. 

p. M.
Rábavidék
XVI. évfolyam 11. szám

Program
2019. május 26. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
15
19
20
21
22
23
24
27
28
30
31
Időjárás
11 órakor Vasváron
22.4
57 %
páratartalom
Szél:
2.7 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)