Nem nigériai csaló a szudáni-magyar orvos!

2005. február 02. 18:45:02  nyomtatási kép


Kabátlopási ügybe keveredett a köztiszteletnek örvendõ, Körmenden élõ magyar-szudáni állampolgárságú dr. Abdel Hameed.
Kattintson a képere ! Az orvos mostanában gyakran kényszerül magyarázkodni és bizonygatni az ártatlanságát, miután az egyik napilapban beszámoló jelent meg egy körmendi vállalkozóról, aki felült az ún. "nigériai csalásnak". A lap megírta, hogy egy Körmenden élõ afrikai segítségével jutott el a károsult a budapesti nigériaiakhoz.

- Balszerencsémre éppen a cikk megjelenése elõtt vettem egy Mercedest, ami az emberekben csak erõsítette a gyanút, hogy rólam írtak az újságban.
A kisvárosban a legtöbben engem ismernek afrikaiként, ezért is gondoltak rám. A legutóbbi betegem bevallotta, hogy amikor olvasta a cikket, azon tûnõdött, nem én vagyok-e, akirõl írtak. Az ország másik felébõl, Mezõberénybõl is hívott egy barátom, és megkérdezte: mibe keveredtem, mondta Hameed doktor.

- Féltem a presztizsemet, amit 1988 óta építettem fel. Nehéz idõszakon vagyok túl, kemény munkával értem el a hírnevemet, aztán jön egy ilyen hír, ami mindent tönkretehet. A külföldi orvosokat duplán figyelik az emberek és a szakma, jobban kell ügyelnünk a hírünkre. Ezért nem járok szórakozóhelyre sem. Jó lett volna, ha legalább egy monogram bekerül abba cikkbe.

Dr. Hameed elismert csecsemõ- és gyermekgyógyász, ifjúsági szakorvos. Magánrendelõjében lézerterápiára és akupunktúrára özönlenek az emberek. Második ciklusát tölti molnaszecsõdi önkormányzati képviselõként, a helyiek tehát befogadták a szudáni származású orvost, most mégis sokan néznek rá gyanakodva az utcán.

Az ügyben károsult peches körmendi ingatlanosnak egyébként több millió forintja bánta a szó szerinti pénzmosást. A jelenleg elõzetesben ülõ gyanúsítottak ugyanis sok feketére festett papírlapot adtak át nagy összegért a férfinak, és azzal ámították, hogy azok befestett dollárok.
Hármat egy vegyszerrel le is mostak, amit pénzváltónál sikerült beváltani. Ezzel elaltatták a vállalkozó gyanúját, aki újabb nagy összeget adott a cseles csalóknak a speciális vegyszerre, amit természetesen soha nem kapott meg. Nem is ment volna sokra a varázslöttyel, ugyanis a három kimosott dollár kivételével befestett újságlapokat kapott. Információink szerint a körmendi nigériai férfi szintén ártatlan az ügyben, jóhiszemûen ajánlotta vállalkozó ismerõsének a könnyû pénzszerzési lehetõséget.

Idõközben a megyei napilapban Joó Gyula körmendi ingatlanközvetítõ is kérte annak megjelentetését, hogy nem azonos a hiszékeny vállalkozóval.

Érdekesség dr. Hameed életébõl:

A szudáni orvos Magyarországon szerzett orvosi diplomát, majd magyar feleségével Líbiába mentek dolgozni. Ott született elsõ gyermekük, akit egy magyar orvos segített a világra. Néhány évvel késõbb Körmendre költöztek, a második gyermek Szombathelyen látta meg a napvilágot, ugyanannál a szülész-orvosnál, akinél Líbiában az elsõ gyerek született.

forrás: http://www.nyugat.hu/
Program
2021. február 28. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)