Nyugdíjas pedagógusok találkozója

2004. december 29. 08:29:52  nyomtatási kép


Az évtizedes hagyományokat követve mikulás elõtti pénteken ismét összegyűltek a városkörnyéken élõ, korábban az oktatás-nevelés területén munkálkodó, mára már nyugdíjas kollégák, barátok és barátnõk, hogy egy felhõtlen délutánt szánjanak egymásra. Szinte minden meghívott eljött Oszkótól Rábahídvégig, az általános iskolában mintegy nyolcvan vendéget köszönthetett Gyurka Judit a Pedagógus Szakszervezet területi titkára, az összejövetel szervezõje. Kedves műsorral örvendeztették meg kortársaikat a Napsugár Nyugdíjasklub tagjai, a repertoárjukban felvonultattak népdalon át vidám csasztuskáig több műfajt is. Legnagyobb sikerüket kétségkívül a vasvári nyugdíjaséletet kikarikírozó mini pamfletjükkel aratták. Hargitai Viktória megyei titkár arról szólt, hogy a hétköznapokban néha bekopogtatnak egymáshoz, de télen már nehezebben mozdulnak. Ezeken a már megszokott év végi találkozókon lehetõségük van arra, hogy odafigyeljenek egymásra és megkérdezzék: hogy vagy, mi van veled.
Tudósítónknak külön is kihangsúlyozta Hargitai Viktória, hogy nagyon régóta már szakmai kapcsolatok révén kötõdik Vasvárhoz. A művelődési házban rendezett kulturális szemléken zsűritagként vett részt, késõbb mint pedagógus szakszervezeti vezetõ számos itteni kollégával ismerkedett meg. Jól ismeri az oktatási intézményekben dolgozók sorsát, sokan keresik meg bizalommal személyes gondjaikkal is.
"Büszke vagyok a vasváriakra azért is, mert a megyében a kõszegieket leszámítva talán itt látom leginkább azt a szolidaritást és összefogást megvalósulni a kollégák - azon-belül is a nyugdíj akorúak - körében, amelyre pedig oly nagy szükségünk volna. Látszik, hogy a privát életben is törõdnek egymással is, mindig örülnek a találkozásnak."
Szemmel láthatóan is összetartó a társaság, ez talán abból is adódik, hogy nemcsak ilyenkor járnak össze, de minden tavasszal buszkirándulást is szoktak szervezni élénk érdeklõdés mellett.
A találkozó hivatalos részén szó esett még a szakszervezeti tagkártya-kedvezmények igénybevételi lehetõségeirõl, majd kedves kis mikulásajándéknak örülhettek a résztvevõk. Ezután a kötetlen, asztal melletti beszélgetésekben kis baráti társaságokban oldódva feledtették önmagukkal és egymással is a múló idõt.
- aus -

Program
2021. február 25. csütörtök
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)