Közlemény

2021. március 08. 20:22:08  nyomtatási kép

„A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról” szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet, továbbá „A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről” szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendeletben foglaltakra figyelemmel a Tisztelt Lakosságot az alábbiakban tájékoztatjuk városunk intézményeinek működéséről, illetve az ideiglenes védelmi intézkedések általános szabályairól:

 

Közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles más emberrel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legszűkebb személyi körre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.

A település belterületén, az utcán és a közterületen mindenki köteles maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

A maszkhasználati kötelezettség alól kivételt képez a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy.

 

Intézményeink működéséről:

Kistérségi Egészségház

A központilag szervezett koronavírus védőoltás miatt 2021. március 09-én (kedden) a fizioterápiás rendelés elmarad.

A működő járóbeteg szakrendelések továbbra is a szokott rendelési időben időpont egyeztetéssel zajlanak.

Az oltási napokon zsúfoltság előfordulhat.

 

Ficánkoló Óvoda és Mocorgó Bölcsőde

Az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet (2021. március 08.—április 07.) időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

A dolgozó szülő, törvényes képviselő kérheti gyermekének napközbeni felügyeletét. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben- munkavégzés, védekezésben való részvétel esetén- vegyék igénybe.

Az a szülő, aki meg tudja oldani a felügyeletet -otthonról dolgozik, vagy egyéb más ok miatt-, kérjük, ne hozza gyermekét óvodánkba a rendkívüli szünet ideje alatt.

A felügyeletben részesülő gyermek amennyiben a betegség legkisebb jelét is mutatja, nem vihető óvodába, bölcsődébe.

A szülői nyilatkozatot kérjük értelemszerűen kitölteni. Aki csak egy-egy napra igényelne gyermekfelügyeletet, úgy kérjük, az igényelt nap pontos megjelölését.

Nyilatkozat kitöltésére folyamatosan van lehetőség, az esetlegesen időközben beálló változások jelölésével.

Kérjük, hogy a felügyelet iránti igényt munkanapokon 930-ig szükséges jelezni az étkezési igénnyel együtt. Kérjük továbbá, hogy a csoportok óvodapedagógusainál és jelezzék, hogy mitől meddig igénylik a gyermek felügyeletét. Az étkezés továbbra is igényelhető a megszokott módon.

A „Szülői nyilatkozat” ide kattintva letölthető >>

A Mocorgó Bölcsőde működési rendje nem változott, továbbra is nyitvatart.

Vasvári Szociális és Gyermekjóléti Központ

Az intézmény ügyfélszolgálata a továbbiakban is változatlan nyitvatartással működik.

 

Dr. Bendefy László Városi Könyvár

Az intézmény könyvtárajtós kölcsönzése és más szolgáltatásainak igénybevehetősége 2021. március 8-tól visszavonásig szünetel. Az előjegyzések átvételére és új előjegyzések leadására szolgáltatásaik újraindítása után lesz lehetőség.

 

Nagy Gáspár Művelődési Központ

Az intézmény továbbra is zárvatart!

 

A piac, termelői piacis változatlan nyitvatartással, a maszkhasználatra és távolságtartásra vonatkozó előírások betartása mellett működik.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot az óvintézkedések betartására!

 

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

Tóth Balázs

polgármester

 

 

Program
2021. április 16. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)