Iskolabál 2020

2020. március 06. 17:26:55  nyomtatási kép

Idén szokatlanul kedves arcát mutatta február azok számára, akik részt vettek a Szülők Közössége (SZK) és az intézmény vezetése által szervezett bálon. A Vasvári Általános Iskola aulája még a szombati rendezvény előestéjén megszépült, hogy megfelelő legyen az esemény aurája.

 

Ezen előzmények, no meg a korábbi évek sikeres „táncpróbái” után nem is volt meglepő, hogy az iskolában teltházas koncertet adott a Kócos Ördögök névre hallgató formáció. Az együttesnek ördögi szerencséje, hogy a vasvári publikum szereti és értékeli a jó zenét, s kócoskodó jókedvében még táncra is perdül.

 

No, de ne szaladjunk ennyire előre, elvégre azért lefolyt némi víz a Rábán, de még a Csörnöcön is, amíg a táncos cipellők számot adtak nem mindennapi tehetségükről. Az egybegyűlteket elsőként Sáry Zoltán, a Szülői Közösség elnöke fogadta – mint mindig, ezúttal is jó gazda módjára –, majd köszöntötte, hivatalosan is megnyitva a rendezvényt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Tóth Balázs, Vasvár polgármestere és a római katolikus egyház képviselői is.

 

Az SZK elnöke kifejtette: az iskolabál nem csupán a jókedvről, hanem egy közösségről is szól. Olyan közösségről, amelyet erősítenek az ilyen rendezvények, amely áldozatot vállal, amikor a jövő nemzedék támogatásáról van szó. Sáry Zoltán hangsúlyozta, az elvégzett munka mellett a siker is közös, s az abban résztvevők minden dicséretet megérdemelnek. Elnök Úr beszámolójából kiderült, a Szülői Közösség pólóval és a Vasvári Általános Iskolát is megidéző logóval ellátott nyakkendővel ajándékozza meg a tanulókat, hogy mindenhol méltó módon képviselhessék az intézményt. Utóbbiból néhányat át is nyújtott az intézmény vezetőjének.

 

Sejberné Szabó Mariann intézményvezető az egybegyűlteket köszöntve a gyerekek támogatásának fontosságára hívta fel a figyelmet és egyben hálásan köszönte, hogy mindig számíthatnak a szülőkre, a támogatókra. 2012-ben alapított a nevelőtestülettel egy díjat, melyet minden évben azon szülőknek, támogatóknak ad át, akik kiemelkedően támogatják az iskolát a diákokat. A „Gyermekeinkért díj” -jal köszönte meg igazgatónő Botfa Balázs, Botfa Bálint és Nagy Gábor vállalkozóknak azt a pozitív és önzetlen támogatást, amellyel a hétköznapokban viseltetnek a Vasvári Általános Iskola és az itt tanuló ifjú nemzedék iránt. A Szülői Közösség elnöke pedig a még csak néhány példányban elkészült, iskolai logóval ellátott nyakkendőjének átadásával mondott köszönetet a Támogatóknak.

 

Mint arra Sejberné Szabó Marianna rámutatott, az iskolabál sikeréhez a szülők és pedagógusok mellett a maguk módján a gyerekek is hozzá kívánnak járulni. Káldi Vince produkciója a régi nagy mesemondókat idézte, Kónyáné Novák Katalin vezetésével pedig a sztepp-aerobickosok is bizonyították: nélkülük bizony szegényebb lenne a világ. A vasvári mindenképpen. Az igazgatónő tanítványai által előadott keringő arról mesélt, hogy a tánc éppúgy lehet nemes és elegáns, mint maga az ember, aki előadja. A Bagossy Brothers Company Olyan ő című száma során pedig kiderült, hogy a rendezvényre a generációs ellentétek nem kaptak meghívót: együtt énekelt tanár, szülő, gyermek, plébános, no meg talán a közönség is.

 

A rendezvényen ezt követően kulináris ínyencségek váltották a kulturálisakat a Csörnöc Gyöngye Étterem, a büfé révén pedig a Castello Pizzéria jóvoltából. A tombolasorsoláson „lebuktak” azok, akik sikeresen „vesztegették” meg Fortunát. Kísérletük – mint ahogy az minden jegyet váltó vasvári polgárról elmondható – mindazonáltal nemes célt: a gyermekek támogatását szolgálta.

S ha már támogatás: a rendezvény fő támogatója a MIELL Group volt idén is.

                                                                                                         Tóth Viktor

Program
2020. június 6. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Időjárás
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)