A város történetének második legnagyobb beruházása az iparterület fejlesztése

2019. október 06. 13:38:10  nyomtatási kép
A város történetének második legnagyobb beruházása az iparterület fejlesztése

Egymilliárd forintból fejlesztik Vasváron az iparterületet egy európai uniós támogatásnak és az önkormányzat önrészének köszönhetően. Erről tartott sajtótájékoztatót Tóth Balázs polgármester és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő.

Mintegy 800 millió forintot nyert el iparterület fejlesztésére a Vasvári Városfejlesztési Nonprofit Kft., a város pedig több mint 100 millió forinttal egészíti ki a százszázalékos önkormányzati tulajdonú cég pályázaton nyert forrását. Az úgynevezett TOP, vagyis a Településfejlesztési Operatív Programból nyerte Vasvár a jelentős összeget. Tíz hektár lesz összkomfortos a város Oszkó felé vezető határában, a mostani iparterülethez csatlakozva.  „A ciklus legnagyobb beruházásáról kell szót ejteni, ami a város történetének második legnagyobb fejlesztése.”-kezdte az ismertetőt Tóth Balázs.
A legnagyobb eddigi beruházás a szennyvízcsatorna hálózat kialakítása volt Vasvár életében. A második, a nettó egy milliárd forintos fejlesztés az iparterület kialakításáé, a terület teljes infrastruktúrával való ellátásáé. „Négy éve kezdődött az előkészítés. Vasvári munkahelyek telepítése a cél mindezzel. A vállalkozási infrastruktúra építése prioritás.”-jelentette ki a polgármester.  
Hozzátette: a települések versenyben vannak egymással, ki mit tud ajánlani vállalkozások, cégek számára, akik letelepednének, vagy bővítenék kapacitásaikat. Tóth Balázs felidézte, hogy kétszer kellett „átszabni” a projektet az építőipari áremelkedések nyomán, ezért tudtak az építkezésbe csak most belefogni.  A gyakorlati megvalósítás tehát elkezdődött, a földmunkákat végzik a szakemberek. A tervek szerint jövő év tavaszának végére fejeződhet be a projekt. A tízhektáros területet teljes infrastruktúrával látják el és két, egyenként 750 négyzetméteres csarnok is épül itt. Útépítés, tűzivíztározó kialakítása is szerepel a munkák között, vízvezetéket és szennyvízelvezetőt építenek, útépítés és világítás kiépítése is feladata a kivitelezőnek. Tóth Balázs úgy fogalmazott: felkészülten várják a vállalkozókat, cégeket.
 „A cél, hogy még inkább felkészült legyen a város a vállalkozók, cégek fogadására és akár harminc évre előre lerakjuk a beruházással az iparfejlesztés alapjait.”-fogalmazott a városvezető.
 A ciklus elején stratégiai döntésként az éves fejlesztési forrást területvásárlásba fektette az önkormányzat bízva abban, hogy lesz később olyan projekt, amelyhez erre szükség lesz. A hosszú távú stratégiai gondolkodás eredménye volt, hogy már tervek is készültek a területre, így a projekt kiírásánál azonnal tudott rajtolni, pályázni a város. A remények szerint minél több vállalkozás lát majd fantáziát a vasvári iparterületben, ezzel bővül a munkahelyek kínálata is. V. Németh Zsolt, a térség ország¬gyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte: a város egykori polgármestereként különösen értékeli azt a gazdasági stabilitást, amelyet az elmúlt években teremtettek Vasváron. „ Tőkeerős, jó adófizető cégek telepedtek és erősödtek meg.” – mondta. Méltatta a megyei önkormányzat munkáját az úgynevezett TOP-források koordinálásában. V. Németh Zsolt szerint a most kezdődött iparterület-kialakítással látszik, hogy folytatódik a városfejlesztési lendület, amelyhez gratulált Vasvárnak.
„ A sorban megújuló köz¬intézményekkel együtt ez a beruházás is azt szolgálja, hogy továbbra is jó legyen Vasváron élni”- zárta ezzel a gondolattal V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatót.
Program
2020. január 26. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
16
19
20
21
23
24
26
27
28
29
30
Időjárás
12 órakor Vasváron
-1.4
100 %
páratartalom
Szél:
1.4 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)