Felújított kézilabdapálya átadása

2018. november 06. 17:23:18  nyomtatási kép
A vasvári általános iskola ismét szépült, bővült. Csodálatos őszi nap reggelén kicsik és nagyon gyülekeztek a nemrégen felújított kézilabdapályán és annak környékén. Nem hiába, hiszen vendégek is érkeztek, hogy ünnepélyesen is átadják a diákok számára a korszerű, UV álló, polipropilén borítású pályát. 
Sejberné Szabó Marianna, az iskola igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy kb. egy évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat a pályafelújításról, majd sokáig úgy tűnt, csak álom marad. Aztán tavasszal beindult az építkezés, s nagyon gyorsan megvalósult a projekt.
Az ünnepet, a diákokat, vendégeket köszöntötte meg Tóth Balázs polgármester is. Örömét fejezte ki, hogy a mostani diákok ilyen korszerű pályán edzhetnek. Utalt arra, hogy bizony ő még emlékszik a régi salakos pályán való sérülésekre, amit beállós poszton szerzett, s örül, hogy a mai vasvári gyerekek ilyen körülmények között sportolhatnak. Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója gondolatai közül egy: aki a sportban becsületesen tud játszani, az életben is. Örömét fejezte ki, hogy a tankerület iskolái fejlődnek, szépülnek, s hozzátette: mindig öröm a vasvári iskolába jönni.
Az ünnepélyes szalagátvágás előtt gondolataiban V. Németh Zsolt, országgyűlési képviselő kifejezte reményét, hogy a kézilabda is népszerű sport lesz a településen. Említette, hogy a magyar élsport világszínvonalú, azonban az emberek keveset mozognak. Ezen itt lehet javítani az iskolában, s talán ez a pálya is hozzájárul ahhoz, hogy mind többet mozogjanak a felnőttek, a gyerekek. 
V. Németh Zsolt, Fodor István, Tóth Balázs, Buday Ferenc (a Magyar Kézilabda Szövetség megyei koordinátora) és Sejberné Szabó Marianna ünnepélyesen szalagátvágása után a dobogóra állhattak az Európai Diáksport Napján megrendezett futóverseny legjobbjai.
A kézilabdapálya felújítása a Magyar Kézilabda Szövetségnek, a Szombathelyi Tankerületi Központnak és a vasvári önkormányzat összefogásának köszönhető. Sejberné Szabó Marianna igazgatónő köszönetet mondott az érintett felek képviselőinek, külön a helyi önkormányzatnak, aminek köszönhetően megvalósult a pálya bekamerázása és ezzel együtt a megvilágítása is. 

Program
2018. november 20. kedd
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
23
25
26
27
28
30
Időjárás
06 órakor Vasváron
0.7
99 %
páratartalom
Szél:
2.1 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)