Képviselő-testületi ülés

2018. április 30. 11:24:58  nyomtatási kép
A napirend előtti beszámolók sorában Tóth Balázs polgármester ismertette, hogy az Áchim András utca melletti patakrészt a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság beton mederlapokkal rakja ki, így védve lesz a részű és az út a patak kimosó tevékenységétől. Ezt a munkát nem az önkormányzat rendelte meg, ez nem önkormányzati, hanem állami beruházás. Unger József képviselő rákérdezett a temetői templom rekonstrukciós munkálataira. A polgármester elmondta, hogy a tetőn a gerendák szükséges cseréje és a lécezés megtörtént, a héjalás van hátra. Gondot a fal szigetelése okozz, mert a kiviteli terv szerint a szigetelést injektálásos módszerrel kellene végezni, de a műszaki ellenőr és a kivitelező szerint sokkal hatékonyabb és időtállóbb lenne átvágásos technológiát alkalmazni. A változtatáshoz a műemlékvédelem hozzájárulása szükséges. Külön statikusi szakvélemény kell ahhoz, hogy a falak állékonyságát az átvágásos technológia nem rontja jobban, mint az injektálásos módszer. Hiába fektetett sok energiát az önkormányzat az előkészítésbe, hogy a kivitelezés majd minél gördülékenyebben menjen, mindig adódnak váratlan helyzetek, amelyek hátráltatják a kivitelezést. 

Beszámoló a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár tevékenységéről

Gyöngyösi Zsuzsanna könyvtárigazgató és munkatársai alapos, precíz, mindenre kiterjedő beszámolót tártak a testület elé. Fontos feladatuknak tartották, hogy barátságos környezetben, családias hangulatban, segítőkészen várják a hozzájuk betérő látogatókat, akik számára sokrétű szolgáltatást nyújtanak. Az év végén például bevezették a naptárkészítés lehetőségét is, emellett nyolc ingyenes számítógépes turnust szerveztek 65 év feletti lakosoknak. Továbbra is tartanak játszóházat, térségi mesemondó versenyt, olvasótábort, babák könyvtárát. Dr. Pataky Pál tanácsnok hangsúlyozta, hogy a könyvtár látogatottsága Vasvár lakószámához képest kiemelkedő. Úgy véli, a könyvtár "jól bedolgozta magát" a város életébe, ahol hiánypótló tevékenységet végez. A polgármester a könyvtárral kapcsolatban megjegyezte: az új lehetőségeket példamutatóan elsőként használja ki. A közösségi élet szervezésének színtere is egyben, ahova szívesen térnek be a fiatalok, ezt igazolják az adatok. Ezt követően a képviselők jóváhagyták a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár továbbképzési és beiskolázási tervét. 

Az önkormányzati bérlemények esetében bejelentés köteles a kutyatartás

Vasvár Város Önkormányzata Képviselő-testülete /2018.(…) önkormányzati rendelet-tervezete a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó egyes szabályokról szóló 7/2012.(IV.01.) önkormányzati rendelet módosításával kapcsolatban tárgyalta a hobbiállattartás kérdését. A képviselők végül egyetértettek abban, hogy első körben kizárólag a kutyára vonatkozzon az a szabályozás, ami szerint önkormányzati bérlakásokban csak az önkormányzat előzetes engedélyével lehet kutyát tartani. 

Bölcsődei tárgyak, eszközök beszerzése

A közbeszerzési eljárás során kiderült, mely vállalkozó adta a legkedvezőbb árat az összes bölcsődei eszköz - szék, ágy, pohár …stb. -  beszerzéséhez, ami 5,6 millió forintos költséget jelent az önkormányzat számára. 

Program
2019. február 18. hétfő
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
18
19
20
21
24
25
26
27
28
Időjárás
15 órakor Vasváron
13.9
41 %
páratartalom
Szél:
3.6 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)