Gazdálkodj okosan a hulladékkal!

2018. április 30. 09:00:35  nyomtatási kép
Zöldkonferencia a vasvári iskolában 

Az országban másodikként - Baja után - Vasváron került megrendezésre a Gazdálkodj okosan a hulladékkal! című konferencia a Földművelésügyi Minisztérium rendezésében.

A konferencián Sejberné Szabó Marianna igazgatónő köszöntötte a főként pedagógusokból álló szép számú közönséget. Elsőként V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár tartotta meg előadását a szemléletformálás érdekében arról, ami mindannyiunk számára közös feladat: a környezetünk védelméről. Számos adattal szolgált arra vonatkozóan, hogy milyen módon "okozunk fájdalmat" élőhelyünknek, a Földnek. A környezettudatos nevelést már otthon, a családban, kisgyermekkorban kell elkezdeni.
Éder Andrea környezeti nevelési szakértő államtitkár úrhoz hasonlóan az előttünk álló feladatokról, a környezetünk védelméről, annak érdekében tett lépésekről számolt be.
Az előadásokat követte két jó gyakorlatban élen járó intézmény, szervezet. Landherr Attila a rábahidvégen működő Csodaszarvas Tájparkot mutatta be, a programjaikat, azokat a lépéseket, melyek főként az ifjúság érdekében szerveződnek. A másik a zalaszabari Holnapocska tábor, melynek képviselője egy tábori hét környezettudatos programsorának összeállítását mutatták be. A tábor számos alkalommal adott otthont ÖKOtábornak, ahol a vasvári iskola tanulói is részt vehettek már. Többek között erről is szólt a helyi Ökoiskola bemutatása, melyet igazgatónő és Németh Éva ökoiskolai felelős prezentált a hallgatóságnak. Ezt követte az egyházasrádóci iskola igazgatójának, Süle Erikának a jó gyakorlatukról tartott rövid bemutatója a Főnix projektről.
Az érdeklődők a szünetben workshopon vehettek részt, ahol egy kis kézügyesség segítségével feleslegessé vált pólóból szatyrot varázsoltak a résztvevők. 
A konferencia vélhetően mindenki számára azzal a tudattal zárult be, hogy a környezettudatosság mindannyiunk érdeke, a környezeti nevelés érdekében hatékony pedagógiai rendszer működtetésére van szükség.
Fotó: Nagy Jácint

Program
2019. február 23. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
18
19
20
21
24
25
26
27
28
Időjárás
12 órakor Vasváron
-1.7
47 %
páratartalom
Szél:
5.6 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)