Folyamatosan fejlesztik a vasvári középiskolát

2018. április 30. 08:49:45  nyomtatási kép
Több mint tíz millió forintból újult meg a Béri Balogh Ádám Szakgimnázium és Szakközépiskola tornaterme. Az átadót a napokban tartották. A sportcsarnokban a felújítás előtt tölgyfa parketta volt. Évente kétszer, háromszor is felpúposodott a beázásoktól. 

Török Sándor intézményvezető úgy fogalmazott: az iskola leggyengébb láncszeme ez a tornaterem volt. Azzal folytatta: a sportpálya parkettáját novemberben kezdték felszedni a szakemberek. A három hónapos munka során az alapokig eltávolították a padozatot, aztán új alapzat készült, a tetőszerkezetet is felújították, majd az új padozat lerakása következett, minőségi sportpadlót kapott az intézmény. Nem kis anyagi ráfordítás volt a fenntartó részéről, hogy ez megvalósulhatott. Felújításból azonban más területen is jutott a vasvári iskolának a közelmúltban. A teljesség igénye nélkül: Bővítették a számítástechnika terem gépparkját. Ez az itt folyó informatikus, számítógépszerelő-, és karbantartó szakmaképzésre járóknak segít naprakésznek lenniük a modern technika világában. A szociális ágazatban a szociális ápoló, gondozó szakmákat elsajátító diákok bemutató rendelőt kaptak, a fenntartó támogatásból ezt is be tudták rendezni. Tóth Balázs polgármester az avatón azt mondta: Jó érzés, ha Vasváron fejlesztés történik, főleg ha ez fiatalokat érint, mert ők jelentik a város jövőjét. Az, hogy pénzt szánnak az iskolára azt üzeni, jó kezekben van az intézmény, olyan fenntartóéban, aki fontosnak tartja az iskola fennmaradását és ehhez stabil hátteret biztosít. Az iskola jövőjével kapcsolatban korábban voltak kérdőjelek, de ez a fejlesztés is azt üzeni, hogy stabilizálódik az intézmény helyzete, biztosított a hosszú távú fennmaradása.
Rettegi Attila, a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a fenntartó, a tíz és fél millió forintos fejlesztés az ő döntés üknek köszönhetően valósulhatott meg. Elhangzott: fontosnak tartják, hogy a centrum tagiskolájaként a vasvári stabilan és hosszú távon működjön, még ha nehezíti is a helyzetet a viszonylag alacsony térségi beiskolázható létszám. De az iskolának a felnőttképzésben is vannak tervei és sikerei. A nappali képzés mellett a felnőttek oktatásának megszervezésével megszaporodott a feladat, de egyértelműen sikeresen tesz eleget a szakgimnázium ennek ellátásában. Rettegi Attila azt is hozzátette: a fejlesztések sora folytatódik. A következőkben a termek festésén lesz a sor.  

Program
2019. február 23. szombat
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
18
19
20
21
24
25
26
27
28
Időjárás
12 órakor Vasváron
-1.7
47 %
páratartalom
Szél:
5.6 m/s

Forrás: met.hu
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)