Vasváron is TeSzedd!

2017. szeptember 23. 08:26:42  nyomtatási kép
Több mint félszáz vasvári fiatal csatlakozott az országszerte népszerű akcióhoz

A Kardos László Általános Iskola tanulói ennek apropóján nem csupán balesetvédelmi oktatásban részesültek, hanem a szemétszedés "tízparancsolatát" is elsajátították. 
A nebulók Németh Éva tanító, az intézmény ökoiskola-felelőse, Sejber Mihály pedagógus, alpolgármester és Jakabné Varga Ildikó, a diákönkormányzat patronáló tanárának felügyelete alatt végezték a környezet szempontjából áldásos tevékenységüket. Ehhez biztosítva volt a megfelelő védőfelszerelés, jelzőmellény és kesztyű. Vezetőik fokozottan odafigyeltek arra, hogy a gyerekek olyan területet tisztítsanak meg, ahol semmilyen veszélyesnek minősülő hulladékkal nem érintkezhetnek. Az általuk összegyűjtött szemét további sorsáról már a hulladékkezelő gondoskodik. 
- Míg korábban májusban, a takarítási világnap apropóján, ezúttal most, szeptemberben hirdettük meg az akciót - jegyzi meg Németh Éva. - A gyerekek nagyon szívesen részt vesznek az ilyen kezdeményezésekben. A fiatalabb korosztály a fogékonyabb, ennek tagjai valósággal versenyeznek, ki gyűjt több szemetet. Hozzájuk képest a nagyobbak kicsit passzívabbak, hiszen egyfajta dackorszakban élnek, de az elvetett mag esetükben is termékeny talajra hull. 
A pedagógus elmondása szerint az önkormányzat vezetése mindebben partner. Tóth Balázs polgármester már több ízben részt vett a gyerekekkel közös akcióban, ahogy az egykori polgármester, most államtitkár V. Németh Zsolt is. 
Tóth Viktor

Program
2018. július 20. péntek
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Facebook

Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)