12. Nagymákfai Napok

2017. június 01. 06:42:48  nyomtatási kép
vagyis a Goolghelóghizált valóság

2017 június 22-25.
Az Isten tenyerén

Valaki egyszer azt mondta: "…nem, Nagymákfa nem az Isten háta mögött, hanem az Isten tenyerén van!" 
A kislétszámúvá zsugorodott, nyugodt zsákfalu valóban hordoz magán varázslatos jegyeket a puszta hétköznapjaiban is. Ezt próbáljuk évről-évre fokozni a nyári játékokkal, művészekkel, barátokkal.
Idén is lesz fafaragótábor, a céltárgy a közösségi ház udvarára bebocsájtást engedő kapu. 
Restaurátoraink pedig az orvosi rendelő íróasztalának rekonstrukcióját fejezik be.
Az előadások még szervezés alatt, de aggodalomra semmi ok, mert barátaink idén sem hagynak program nélkül minket.
Csütörtökre, péntekre zenés programot és színházi eseményt tervezünk, szombaton pedig a Nagy Gáspár Kulturális Központ együttműködésével neves népzenekarok szórakoztatnak minket (Tarisznyások Együttes, Szent Márton Kórus - Gyöngyösfalu, Fülemüle Népdalkör, Kalinkó Népdalkör, Őszirózsa Népdalkör, Kenderke Néptáncegyüttes, Karak Zenekar, Kármentő Népzenei Együttes, Muzsikás Együttes Petrás Máriával, Kákics Zenekar, Táncház a gyöpön). Aznap kispályás focibajnokság a Luiginál. Jelentkezni lehet: csutoravendeghaz@gmail.com
Vasárnap délután a Jézus Szíve búcsúi szentmisét követően pedig a többfunkciós közösségi hellyé átalakított egykor orvosi rendelőnek és buszvárónak használt épület, illetve az újonnan épített kemence, az azt körülölelő fából készült fedett, nyitott tér avatása veszi kezdetét. Mindezek megvalósításhoz az építőanyagokat Vasvár Város Önkormányzata és a Norvég Civil Alap pályázati támogatása biztosította, s ahhoz, hogy mindez ne csak építőanyag maradjon, a "falu" lakóinak széles körű összefogására, sok-sok óra önkéntes munkájára volt szükség. A régi nagymákfai idők ünnepnapjaihoz méltó mulatság lesz, anekdotákkal, Aranyodi borral, a jövő széptörténeteit megalapozó tettekkel, itt nálunk: az Isten tenyerén.

Program
2018. június 24. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
28
Facebook
Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)