Jubilált A Költő Hazatér

2017. május 29. 07:38:46  nyomtatási kép
Tizedik alkalommal rendezték meg Nagy Gáspár, Kossuth-díjas költő emlékére megtartott vers- és prózamondó találkozót

A Költő Hazatér elnevezésű vers-és prózamondó találkozón - melyet Nagy Gáspár emlékére hívnak évről évre életre - hét évestől egészen 90 éves korig képviseltették magukat a versenyzők, akik több mint 70-en érkeztek a Nagy Gáspár Kulturális Központ felhívására. A rendezvény évről-évre az intézmény dolgozóin kívül egyre több embernek a szívügye. A találkozón kiemelkedő művészeti tevékenységéért oklevelet nyújtottak át a vasvári Cséri Alexandrának, a Kardos László Általános Iskola diákjának, a Vasvári Játékszín tagjának, akit Siposné Káldy Gyöngyi és Gergye Rezső készített fel a megmérettetésre. A 18-50 éves korosztályt magában foglaló felnőtt kategóriában különdíjban részesült a szintén helyi Németh Anita. 
A tartalmas napon Vasvár, Bérbaltavár és Nagytilaj neve évről évre összefonódik Nagy Gáspárnak köszönhetően, aki ezer szállal kötődik a Hegyháthoz. Az ő emlékét őrzik a költemények, amelyeket a közelről és távolról érkezett versmondók elmondtak, elszavaltak, a mondanivalókat hangsúlyokkal, szünetekkel megjelenítettek a zsűri tagjai előtt. A résztvevők Győrből, Szombathelyről, Letenyéről, Magyarszerdahelyről, Csehimindszentről, Nagykanizsáról, Budapestről, Halásztelekről, Monorról, vagy éppen Bugacról is érkeztek. De természetesen Vasvár is képviseltette magát a rendezvényen. A felső tagozatosok kategóriájában kiemelkedő művészeti tevékenységéért oklevelet kapott Cséri Alexandra, a vasvári Kardos László Általános Iskola diákja, akit Siposné Káldy Gyöngyi és Gergye Rezső készített fel a megmérettetésre. A 18-50 éves korosztályt magában foglaló felnőtt kategóriában különdíjban részesült a vasvári Németh Anita. 

A szakmai tanácsadók tagja volt: Séfelné Horváth Ilona középiskolai tanár, Tóthné Hegedüs Erzsébet nyugdíjas népművelő, Devecseri Erzsébet nyugalmazott könyvtáros, Merklin Ferencné, a vasvári Kardos László Általános Iskola nyugdíjas pedagógusa. Zsűrizett dr. Fűzfa Balázs egyetemi docens, irodalomtörténész, Tóth Zsanett, a Vasvári Játékszín tagja, Pesti Arnold színész, drámapedagógus, Gyöngyösi Zsuzsanna, a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár igazgatója. Szintén meghallgatta és jó tanácsokkal látta el a versmondókat Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, Devecseri Zoltán költő, Nagy Gáspár pályatársa, Baka Györgyi költő, irodalmár, Márffyné Horváth Henrietta versíró, novellista. 
A résztvevők a tradícióknak megfelelően a verseny után ellátogattak Nagy Gáspár bérbaltavári Emlékházához és nagytilaji nyughelyéhez is. Külön dicséret illeti a versmondók mellett az önkéntes segítőket, akik mindent megtettek a rendezvény színvonalas lebonyolítás érdekében.

Fotó: NGKK

Program
2018. június 24. vasárnap
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
28
Facebook
Keresés
Fotók: Laki László (címlapképek), Pogács Mónika (polgármesteri fotó)